2463 sayılı Kanun nedir?
Ülke içinde hançer, kama, sopa, çakı, pala, kılıç, süngü, süngü ucu, sivri ve yarıklı bıçak, topuzlar, kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ve benzeri özel cinsten aletlerin ancak saldırı ve savunmada kullanılması yasaktır.
6136 Sayılı Kanun kimleri kapsıyor?
6136 sayılı Kanun kimlere uygulanır? 6136 sayılı Kanuna göre, taşınması, bulundurulması, alım satımı ruhsata tabi olan ateşli silahlar, özel saldırı amacı için imal edilmiş bıçaklar ve diğer aletler ile ruhsata tabi olmayan bıçaklar ve diğer aletler 6136 sayılı Kanun kapsamına girmektedir.
Türk ceza Kanunu 6136 maddesi nedir?
Mahkeme, az sayıda ateşli silah mermisinin bulundurulmasını veya taşınmasını ağır bir suç olarak görmezse, altı ayı geçmeyen hapis ve yüz günü geçmeyen para cezasına hükmolunur.
Ateşli silahlar nelerdir?
Ateşli silahlar, barut gazının itici gücünü kullanarak mermi atan herhangi bir silah için kullanılan genel terimdir. Ateşli silahlar genellikle bir kişi tarafından taşınabilen küçük kalibreli silahlar olarak düşünülse de, ateşli silah kategorisi; tam boy silahlardan tüfeklere, av tüfeklerine ve tabancalara kadar her tür ve boyuttaki silahı içerir.
5653 sayılı Kanun nedir?
Devlet ormanlarında, ormanların Devletçe yönetilmesi ve korunması amacına hizmet etmeyen her türlü yapı ve tesis yapılması, hayvan barınağı yapılması, tekrar tarla açılması ve orman içinde yeniden yerleşim yapılması yasaktır.
7442 sayılı Kanun nedir?
“Kenevirin lif, tohum ve sap üretimi ile ilaç etken maddelerinin elde edilmesi amacıyla çiçek ve yaprak üretimi amacıyla yetiştirilmesi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına tabidir.
Silah yakalatma cezası 2024 ne kadar?
Bu suçları işleyenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar para cezası verilir. Ruhsatlı silah bulundurmanın cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar ek para cezasıdır.
Silah ruhsatı 16 madde nedir?
Ruhsat verilmesine engel haller Madde 16 – (Değişik: – 2017/10643 K.) Aşağıda yazılı olanlar, her ne surette olursa olsun ateşli silah ve mermileri taşıyamaz veya bulunduramazlar ve verilen ruhsatlar iptal edilir. a) Ateşli silahlarla ilgili suçlardan hüküm giymiş olanlar.
Kurusıkı 6136’ya girer mi?
6136 sayılı kanuna göre, çakısı olmayan, elle açılıp kapanabilen veya çıtçıtı kırık olan bir çakıyı taşımak suç değildir. Boş fişek taşıyan bir silah taşımak suç mudur? Boş fişek taşıyan silahlar 6136 sayılı kanuna tabi olmasa da, ses ve gaz fişekleri atabilen silahlara ilişkin 5729 sayılı kanuna tabidir.
Av tüfeği 6136’ya girer mi?
Yivli av tüfekleri 6136 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca ruhsata tabidir.
Silahla girilemeyecek yerler hangi Kanun?
Öte yandan, “görev dışı” silahlarla girilemeyecek yerler; 6136 sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’da düzenlenmiştir.
Kimler silah ruhsatı alamaz?
Silah ruhsatı almaya engel durumlar: 1- 21 yaşını doldurmamış olanlar, 2- Bedensel (dahiliye, ortopedi, göz, KBB, nöroloji) ve zihinsel engelli olanlar, 3- Silahla işlenen suçlardan hüküm giymiş olanlar, 4- Ruhsatlı silahla suç işleyen veya başkalarının ihmali veya kusuru sonucu silahı elinde bulunduran kişiler.
Mermi taşımak suç mu?
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatına sahip kişilere tanınan normal miktardaki (normal miktar) mühimmat bulundurma hakkı hariç olmak üzere, mühimmat satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun, Madde 13).
Silahta F ve S nedir?
F (Ateşe Hazır): Bu pozisyonda, silah ateş etmeye hazırdır. Emniyet (genellikle tetiğin yakınında bulunur) serbest bırakılır ve tetik çekildiğinde silahın ateş etmesini sağlar. S (Güvenli): Silah bu pozisyonda güvenlidir. Emniyet devreye girer ve tetik çekildiğinde silahın ateş etmesini önler.
Can güvenliği silah taşıma ruhsatı kimlere verilir?
c) 11.01.2019 tarihli ve 4959 sayılı Toplumsal Uyum Kanunu uyarınca teslim olanlar veya güvenlik güçlerine yardımcı olmak üzere koruma altına alınanlar, d) Güvenlik görevlisi ve emekli güvenlik görevlisi olanlar, talep etmeleri halinde silah taşıma ruhsatı alabilirler.
Ruhsatsız av tüfeği cezası 2024 ne kadar?
Yenilenmeyen av tüfeği ruhsatları; 01.09.2024 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak. Ruhsatsız tüfekler koruma altında kalacak ve tüfek sahibine her tüfek için 4.538 TL idari para cezası verilecek.
Taşıma ruhsatlı silahı kimler alabilir 2024?
1.1. Silah ruhsatı almak için genel şartlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası nedir?
Bu suçları işleyenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar para cezası verilir. Ruhsatlı silah bulundurmanın cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar ek para cezasıdır.
Ruhsatlı silah taşımak yasal mı?
Ruhsatlı silahınızı yalnızca ehliyetinizde gösterilen adreste tutabilirsiniz. Ruhsatlı silahlarınızı tatile yanınızda götüremezsiniz. Daimi ikamet yerinizi değiştirirseniz, ruhsatlı silahlar yalnızca seyahat belgesi için önceden başvuruda bulunulduğunda yeni adrese transfer edilebilir.